Winkelwagen

Wat levert persoonlijk leiderschap je op

Persoonlijk leiderschap gaat niet over de beste zijn. Het gaat niet over de mooiste, de grootste, de duurste. Dat is wat ik zo ontzettend heerlijk vind aan mezelf ontwikkelen. Het doel is om mij beter te maken, een versie van mezelf waarmee ik nog meer kan terug geven aan de wereld. Een versie van mezelf die ik al in me heb maar nog onvoldoende ruimt voor voelde om die aan de wereld te tonen. 

Persoonlijk leiderschap is een reis, geen bestemming. Het vraagt om toewijding en doorzettingsvermogen en de beloningen zijn enorm. Door bewust te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en je talenten in te zetten, kun je je volledige potentieel bereiken en een positieve impact maken op de wereld om je heen. Het is zo ontzettend belangrijk dat we mensen hebben die zich bewust zijn van zichzelf. Van hun gedrag, gevoelens en emoties, van wat zij neerzetten in de wereld. Of juist niet neerzetten. 

Klinkt heerlijk toch?  

Toch is de stap om écht met jezelf aan de slag te gaan voor velen een grote om te nemen. En dat snap ik helemaal. Want er is geen weg meer terug. Wanneer je hebt besloten dat je meer over jezelf te weten wilt komen omdat je voelt dat er meer in je zit dan dat eruit komt, dan heb je al gekozen. Om je een beetje te helpen deze stap met meer vertrouwen te nemen, deel ik hier enkele voordelen en tips met je over meer leiding over jezelf nemen.

  • Je leven wordt rijker. Je voelt meer, geniet intenser en ervaart meer. Doordat je je bewust wordt van wie je bent, wat je wilt en welke talenten je hebt ga je deze ook willen inzetten. En dat zorgt voor nieuwe ervaringen, nieuwe kansen en nieuwe mensen. Dat zorgt weer voor een rijker leven. 
  • Je haalt meer uit jezelf en uit je leven. De momenten dat je je onvervuld voelde worden steeds minder. Je kan beter duiden wat je voelt, waar je behoeftes liggen en wat je nodig hebt om hier stappen in te nemen. 
  • Je communiceert helder en met oprechte intenties. Je communiceert vanuit je hart en je hele lijf in plaats van alleen vanuit je hoofd. Daardoor komt je boodschap bij de ander ook op een ‘ander niveau’ aan. Je creeert hiermee diepere connecties. 
  • Je ervaart meer rust. Frustraties over de buitenwereld worden minder omdat je ziet dat jij de keuze hebt over je eigen leven. Hoe je je voelt, hoe je denkt, hoe je je gedraagt. Neemt niet weg dat ‘bad things still happen’ alleen de manier waarop je ermee omgaat wordt anders. Meer vanuit rust en vanuit gevoel van grip en meesterschap.

Dit zijn zo maar een paar voordelen van leiding nemen over jezelf. En ik kan zo nog een pagina vol schrijven.

Op het moment van schrijven zit ik zelf op een women retreate in Spanje. Alle 11 vrouwen om me heen, inclusief de trainers, hebben het besluit genomen dat er meer in hun leven is en dat zij zichzelf meer gunnen. Dat is zichtbaar en voelbaar bij iedereen. Ze verbinden zich met zichzelf en daarna met elkaar. Er ontstaan plannen en her en der wordt ook al actie ondernomen. Persoonlijk leiderschap zorgt voor vuur. Dus waarom zou je nog twijfelen?

Twijfel je toch nog? Zit je veel in je hoofd en kom je er niet helemaal uit welke stap je het beste kunt nemen? Neem dan contact met me op en ik kijk graag samen hoe we jou meer leiding over jezelf kunnen gaan geven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *